Portfolio Pelan Pembangunan Professionalisme Berterusan (PPPB).

[KEMASKINI : 14 Julai 2015]

Portfolio ini yang perlu diterjemahkan dalam bentuk fail oleh setiap guru dan pemimpin sekolah dibangunkan oleh Bahagian Pendidikan Guru. Pelan Pembangunan Professionalisme Berterusan (PPPB) adalah untuk melengkapi pembangunan professionalisme sedia ada dan mentranformasi amalan pembangunan professionalisme berterusan bagi meningkatkan kualiti guru dan pemimpin sekolah serta memperkasa profesion keguruan.

Buku panduan Pelan Pembangunan Professionalisme Berterusan (PPPB) ini boleh dimuaturun dari laman sesawang di bawah. Masukkan no kad pengenalan dan kemaskini tempat bertugas jika perlu untuk mendapatkan panduan dalam bentuk pdf.

  • http://apps8.moe.gov.my/abpg/bpg/PPPB/index.cfm

Pelan Pembangunan Professionalisme Berterusan (PPPB)

Kandungan Portfolio

BAHAGIAN KULIT DEPAN FAIL PROFIL PPB INDIVIDU
  • Nama:
  • Jawatan:
  • Tempat Bertugas:
BAHAGIAN ISI FAIL
A. PERANAN DAN TANGGUNGJAWAB
  • Vitae Kurikulum.
  • Falsafah Pendidikan Negara.
  • Skop Kerja.
  • Sasaran Kerja Tahunan.

a-peranan dan tanggungjawab

B. PELAN PEMBANGUNAN PROFESIONAL
  • Matlamat Pengajaran/Kepimpinan Masa Hadapan.
  • Cadangan Aktiviti untuk Penambahbaikan.
  • Penyertaan dalam Aktiviti PPB.

b-pelan pembangunan profesional

C. SUMBANGAN KEPADA ORGANISASI
  • Senarai Tugas dan Tanggungjawab.
  • Sumbangan kepada KPM/JPN/PPD.
  • Penulisan/Penerbitan.

c-sumbangan kepada organisasi

D. BAHAN BUKTI DALAM PdP/KEPIMPINAN
  • Sukatan Mata Pelajaran/Rancangan Mengajar dan Penilaian / Perancangan Strategik.
  • Contoh Hasil Kerja.

d-bahan bukti dalam pdp

E. ANUGERAH /PENCAPAIAN
  • Anugerah Perkhidmatan.
  • Anugerah dalam PdP/Kepimpinan/Lain-lain.
  • Jemputan untuk Konsultasi, Bengkel, Penulisan dan Lain-lain.

e-anugerah & pencapaianF. PENILAIAN PdP/KEPIMPINAN

  • Bahan Bukti Keberkesanan Pengajaran/Kepimpinan.
  • Rakaman Video Pengajaran/Kepimpinan.
  • Maklum Balas dan Penilaian daripada Murid/Ketua Jabatan.

f-penilaian pdp2

f-penilaian pdp

Save image ke dekstop dan zoom untuk paparan lebih jelas.

Kepentingan Portfolio

kepentingan2

kepentingan1Muaturun isi dan dokumen berkaitan Pelan Pembangunan Professionalisme Berterusan (PPPB)

Sumber : goggle & facebook KGM

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Posted in Berita Semasa, Download, PdP Tagged with: , ,
204 comments on “Portfolio Pelan Pembangunan Professionalisme Berterusan (PPPB).
  1. Baiha binti Haron says:

    Assalam.. tahniah kerana sudi berkongsi dgn rakan2 guru. Saya pun berminat juga… saya pohon agar dpt diemail kpd saya…semoga Allah memberi keberkatan kpd anda.. sharing is caring..tq..

  2. zawiyah mohd arshad says:

    Bole buat rujukan ni utk siapkan fail pppm

  3. Nur Insyirah says:

    Tahniah dan ribuan terima kasih atas perkongsian in..sgt2 berguna utk para pendidik..tlg emelkan pada saya ye..

  4. munib says:

    Alhamdulillah sgt mmbantu tlg email juga kpd saya

  5. sayid says:

    tahniah…terima kasih…mohon forward email kepada saya…terima kasih

  6. helman talib says:

    terima kasih..mohon share dlm email saya..smoga Allah swt dapat membalas kebaikan anda..tq

  7. Roslina bt. Marwan says:

    Tahniah. mmg terbaik Dn sgt membantu. Mohon jg emelkn pd saya… t/ksih byk2

  8. kaamilah says:

    Assalamualaikum…
    Syukran jazilan krn sudi berkongsi dgn rakan2 guru lain…
    Semoga Allah berkati jasa kalian…
    Mohon forward juga ke emel sy…
    Terima kasih…

  9. sabarita ghazali says:

    Tq..krn sudi berkongsi.Harap cikgu dpt kpd sy…tqvm

  10. siti fathimah says:

    Mohon emailkan kepada saya juga.

  11. noor azam b mat husin says:

    tahniah dan terima kasih…mohon emailkn kpd saya

  12. zaiton hanafi says:

    tq..sangat membantu.mohon dapatlah kiranya email ya…

  13. ayem36 says:

    tahniah dan terima kasih…mohon emailkn kpd saya

  14. ayem36 says:

    Tahniah dan terima kasih. Mohon emailkn kpd saya

  15. siti khairani binti alias says:

    Terima kasih membantu saya membuat rujukan sedikit sebanyak untuk menyediakan dokumen PPPB ini.

  16. ANIDA BT TAIB says:

    Terima kasih kerana sudi berkongsi bahan.Mohon emailkan pd saya.

  17. ramlah bt ali says:

    Tlg emeil utk saya

  18. nisah says:

    trma kasih atas perkongsian.tlong emailkn pd saya

  19. azlina says:

    Tahniah..sgt membantu dan terima kasih atas perkongdian ini.mohon emailkan kpd saya.

    • cikgunas says:

      Mohon semak semula emel yg cikpuan beri.

      • Juliana Adnan says:

        Sangat sangat membantu. Mohon emelkan kepada saya. Semoga mendapat keberkatan dengan perkongsian yang besar ini. Akan d panjangkan amalan cikgu kepada guru2 yg berdekatan dgn saya utk sama2 berkongsi ttg maklumat ini. Trima kasih sekali lagi.

  20. Nadia says:

    Tqvm for sharing cikgu. Jika boleh tolong emailkan juga pada saya. Many thanks again.

  21. Roszaila says:

    terima kasih atas perkongsian ilmu
    mohon email pd saya juga

    terima kasih sekali lagi

  22. Samsudin Jaafar says:

    Cikgu, tolong email kpd saya….tq

  23. Hafizah bt Mohamed says:

    Assalam…amat bermanfaat…mohon share…boleh tak tuan email kpd saya…terima kasih

  24. mai says:

    tqvm n the best sharing… blh tak email kan bhn2 ni .. hr sabtu ni baru ada ladap pasal ppb. zero knowledge about it..

    • cikgunas says:

      Saya telah emel. Mohon reply emel tersebut jika ada perkongsian baru selepas taklimat cikgu. Regards, cikgunas

  25. Noraini Mohd Rapiee says:

    Moga usaha puan diberkati n dikira sebagai jariah…tqwm..mohon emilkan ya..

  26. herdayanti says:

    tq cikgu atas perkongsian.. harap dpt emel pd sy jugak..

  27. rose says:

    tqvm cikgu ats perkongsian..sgt2 mmbntu..hrap dpat emailkn jga ye..syukran 🙂

  28. zainul afida says:

    Salam terima kasih atas perkongsian mohon email kepada saya

  29. athirah mustaffa says:

    salam…..perkongsian yang sangat membantu saya dalam menyiapkan fail ppb.mohon jasa baik pihak tuan e-mail pada saya.hanya Allah dapat membalasnya.terima kasih banyak2 atas kesudian pihak tuan

  30. ivy says:

    Thank for sharing, pls email me too. TQ

  31. RUHA BINTI JABIR says:

    AsSalam CikguNas.
    Tahniah dn syabas!
    Mohon sgt2 tuan emailkan kpd saya jg.
    Terima kasih.

  32. Norhanim abd kadir says:

    sgt2 membantu..mohon jasa baik cikgu utk email bahan ini kpd saya..moga Allah membalas kebaikan cikgu..tqvm

  33. Azian says:

    Sangat membantu para pendidik khususnya.. Harap dapat emailkan kepada saya ye.

  34. ROZANITA SARIMAN says:

    Sangat-sangat membantu. Mohon emailkan kepada saya. Hanya Allah yg dpt membalas budi baik cikgu. Terima kasih.

  35. Halifah Binti Mon says:

    Tahniah..sgt membantu dan terima kasih atas
    perkongsian ini.mohon emailkan kpd saya.

  36. Zuraida Binti Ismail says:

    Jasa Cikgu hanya Allah yang dapat membalasnya. Tolong emailkan kepada saya. Tq

  37. mohammad khairurazi bin hussain says:

    Tahniah. Membantu sy dlm pennyediaan fail ppb..mohon email kepada saya

  38. hafiz says:

    Membantu sy dlm pennyediaan fail ppb..mohon email kepada saya

  39. Noor Ameza says:

    Tahniah dan terima kasih di atas perkongsian. Mohon email kepada saya…tq

  40. jaliah rajli says:

    Saya sangat berminat tolong email untuk saya.tq.

  41. Khalid @ Rushdan Bin Muda says:

    tqvm.. prkongsian ini byk mmbntu. mohon emailkan pd saya juga.

  42. ismail bin yunus says:

    Salam…boleh kongsi n emel kat saya.tq

  43. lee ling says:

    Salam…boleh kongsi n emel kat saya.tq

  44. Ramilah Boje says:

    Terima kasih atas perkongsian. Jika tidak keberatan mohon emelkan bahan2 ini kepada saya. Semoga segala usaha mendapat keberkatan…

  45. ramlah abdullah says:

    tahniah cg..tlg emailkan juga untuk saya…t kasih byk…

  46. luqman says:

    slm, syabas cikgu…boleh emil dan kongsi kat saya.tq..

  47. Ckg Alif says:

    Terbaik utk persediaan PPPB.. boleh emailkan utk sya x?

  48. Puvanesan says:

    Terima Kasih!!! Bahan ini dapat membantu kerja-kerja portfolio guru-guru

  49. Hanie Solas says:

    Assalamualaikum…
    saya juga ingin memohon jasa baik tuan emailkan perkara2 berkaitan kepada saya. jasa baik tuan amat dihargai… terima kasih
    elle_herlina@yahoo.com

  50. is says:

    assalamualaikum cikgu..saya mohon jasa baik cikgu agar dpt share bahan2 tersebut utk rujukan saya mmbuat profil PPB ni..saya xtau apa yg nk d isi dlm fail ni..hrp2 dpt mmbntu..trm ksh cikgu.

  51. narzuki says:

    Jasa Cikgu hanya Allah yang dapat membalasnya. Tolong emailkan kepada saya. Tq

  52. norakma ishak says:

    Terima kasih cikgu..dah lama saya mencari contoh isi kdgn fail ni.semoga allah membalas jasa cikgu.

  53. Georgina says:

    Mohon Emel kepada saya geor.gyna91@gmail.com…terima kasih atas perkongsian..may god bless u..

  54. siti rosnani abd ghani says:

    terima kasih atas perkongsian ilmu
    mohon email pd saya juga

    terima kasih sekali lagi

  55. IzzuddinMakhtar says:

    Tuan terima kasih atas perkongsian..boleh tolong emelkan kepada sy juga=)

  56. loman says:

    terima kasih atas perkongsian pintar cikgu….sangat bermanfaat sebagai rujukan untuk menyiapkan profil ppb….
    mohon kesudian cikgu emailkan kepada saya .TQ

  57. mila says:

    Mohon emel kpd sy jga. Tq.

  58. assalamualaikum..sy minta izin share yea dalam blog saya yea. nt sy akan link ke website ini. t.kasih byk. 🙂

  59. Hamsiah Sulai says:

    Terima kasih atas perkongsian yg amat berguna drd cikgu, Sgt. bermanfaat utk membantu myiapkan portfolio ppb. Mohon kesudian utk Cikgu emailkan kpd saya. ,semoga cikgu sentiasa dirahmati Allah SWT.

  60. RUHAYA BINTI JUNI says:

    syukran jazilan cikgu Nas atas perkongsian ini. Bleh x nk mintak tlg emelkan pd sy jgk… hanya Allah yg mampu membalas jasa n budi cikgu..moga hidup ckg dalam kerahmatan dari Allah. Amiiin

  61. HO SIEW LENG says:

    Tolong emailkan kpd saya juga. Tqvm

  62. aida says:

    Terima kasih berkongsi maklumat.

  63. nra says:

    tq…a lot of info

  64. FELLY says:

    tq for the info…mohon send ke email sy

  65. Hanisah Ismail says:

    Mohon emailkan bahan pppb ini juga kepada saya tuan. Terima kasih.

  66. nor hafizah says:

    Email jg kat saya… sy amat2 hargainya… tq..

  67. norli mardiah says:

    tolong emelkan kpd saya… jutaan terima kasih

  68. kamareny binti kamal says:

    sangat membantu untuk membuat rujukan.terima kasih. tolong emelkan pada saya.

  69. aseri says:

    Tqvm cgu. Satu perkongsian yg amat brguna. Boleh tolong email kpd saya

  70. anipdin says:

    sangat berguna utk rujukan..blh tlg email.kpd saya…

  71. TANIA ANAK NAGGELAS says:

    Thank you so much for sharing. Mohon email bahan rujukan. ASAP.

  72. james says:

    Satu perkongsian yg amat brguna. Boleh tolong email kpd saya. TQVM.

  73. ina marni says:

    Mohon jasa baik pn utk emel kepada saya..

  74. ina marni says:

    Mohon emel kpd saya..byk membantu

  75. Lata says:

    Good info,,,pls email saya bahan..tqvm cgu

  76. Wan Hartini says:

    Tahniah Cikgu!
    Andai tidak keberatan saya mohon email juga kpd saya.
    InsyaAllah ada manfaatnya & hanya Allah yg memberi ganjarannya kpd ckgu.

  77. shahrizad ismail says:

    Assalam…Mohon emel kepada saya.Didahului dengan jutaan terima kasih atas bantuan.

  78. DYG NURIAH BINTI HJ ABG AHMAD says:

    Terima kasih kerana perkongsian. Boleh tolong emailkan kepada saya.

  79. HAZWANI says:

    terima kasih kerana sudi berkongsi byk maklumat diruangan ini..mohon jasa baik cikgu email kpd sy ( mizzwanie86@gmail.com) bahan2 tersebut. tq so much.semoga Allah membalas jasa cikgu 🙂

  80. DYG NURIAH says:

    Maafkan saya cikgu. Ok dah betul.

  81. DYG NURIAH says:

    Bahan telah diterima. Terima kasih cikgu Nas

  82. hanisah says:

    mohon email kepada saya juga..terima kasih.

  83. maznah binti musa says:

    Terima kasih kerana perkongsian ilmu yang sangat berguna untuk semua guru. kalau tidak keberatan..mohon jasa baik ckgu emailkan bhn ini juga ke maznah5800@gmail.com.harap perkongsian ini memberi manfaat untuk anak murid kita pada masa depan.tq

  84. nur'aliah says:

    salam. terima kasih atas perkongsian, mohon email pada saya juga.

  85. nur azura binti awang says:

    Terima kasih cikgu ats prkongsian yg sgt brmanfaat ini..mohon prtolongn cikgu utk emailkn kpd sy..terima kasih yg xtrhingga.

  86. jaffidah says:

    Tahniah..terima kasih. Boleh tak email kp saya..jaffidah73@gmail..yq

  87. kamil hakimin says:

    salam. terima kasih atas perkongsian, mohon email pada saya juga.

    • cikgunas says:

      Salam. Saya telah emel kepada semua pembaca yang mohon untuk di emel bahan – bahan tersebut. Selain itu pembaca juga boleh dapatkan lebih banyak maklumat dan softcopy menarik di GROUP FACEBOOK INI.

  88. Fadzlilah says:

    Assalamulaikum… Tahniah kpd anda
    Pohon emailian kpd saya sama ya

  89. Fadzlilah says:

    Emailkn kpd saya sama ya… fadzlilah_7447@yahoo.com.my

  90. Zura says:

    Assalamualaikum…
    cikgunas, mohon email bahan2 berkaitan juga.
    tq.

  91. Norhafizah says:

    assalam…terima kasih atas info…mohon email bahan berkaitan kepada saya juga…terima kasih sekali lagi.

  92. kasmariani says:

    Terima kasih atas perkongsian…mohon e-mail kpd sy…t.kasih

  93. pey ching says:

    T.kasih atas perkongsian…mohon e-mail kpd sy…t.kasih

  94. zawani says:

    Mhn email kpd sy..tksih byk2

  95. Shahadah says:

    Assalamualaikum cikgu…tolong emailkan pada saya juga…terima kasih atas perkongsian..

  96. izan says:

    satu perkongsian yang bagus….
    mohon cikgu emailkan kepada saya….
    tq

  97. IDAYU says:

    mohon cikgu email pada sy boleh.. tq fiyanasix@gmail.com

  98. SYARIFAH MUNIRAH says:

    nak jugak..email pada irah_luvwhite@yahoo.com.my
    tQ:)

  99. dohnny says:

    mohon cikgu email pada sy boleh.. tq dohnny_hii@hotmail.com

  100. tan chin chin says:

    Terima kasih kerana berkongi dengan kita.bolehkah cikgu email kepada saya?
    lemontea_tcc@hotmail.com
    terima kasih

  101. Zurita Zul says:

    Terima kasih atas perkongsian. Minta emelkan kepada saya.
    terima kasih.

  102. syida says:

    salam cikgu..mohon jasa baik cikgu emelkan kepada saya..jasa baik cikgu hanya Allah sahaja dapat membalasnya. Aminn..tq

  103. fieda says:

    Mohon share…tq atas perkongsian yg byk mmberi manfaat…sudi emailkn fiedahmalik@gmail.com

  104. naimah says:

    assalam, pn, mohon share bahan berkaitan ke email saya. tq atas maklumat yang bermanfaat.

  105. naimah says:

    tahniah dan mohon share pada saya juga ye

  106. J says:

    TERIMA KASIH BANYAK ATAS PERKONGSIAN INI…ADA SEKOLAH YANG TIDAK TELUS MENYAMPAIKAN PBPPP…

  107. zuraida says:

    .TERIMA KASIH BANYAK ATAS PERKONGSIAN INI
    mohon email kepada saya.
    ZURAIDA.ADAM@yes.my

  108. Robiatun Kamis says:

    Boleh x tak emelkan untuk ruby..nj jadijan rujukan untuk penyediaan fail ppgb

  109. mazrina says:

    Tahniah….tolong emailkan kpd sy sbg rujukan.terima kasih

  110. sazlina says:

    T. ksih kerana sudi membantu

  111. zila says:

    mohon email bahan ni boleh?? terima kasih banyak

  112. MIDAH VIJATI BINTI AHMAD says:

    sangat membantu utk rujukan. mohon emel kpd saya. tk banyak2.

  113. AZRIBIN ABDULLAH says:

    sanat-sangat membantu..harap dpt email kpd saya…terimakasih byk-byk..

  114. norlela says:

    Assalam, ckgu nas…info ckgu amat berguna..mohon emelkn bahan pd sy..terima ksh…:-)

  115. siti nurhafazah binti abd.rahman says:

    assalamualaikum cikgu

    terima kasih tak terhingga dari saya atas kesudian cikgu berkongsi ilmu yang sangat2 bermanfaat dan sangat2 membantu saya dalam menyediakan fail ini..

    dan saya mohon dari cikgu untuk menghantarkan bahan2 ini ke email saya
    siti.nurhafazah@gmail.com

    semoga cikgu mendapat ganjaran dariNYA

    terima kasih sekali lagi

  116. siti salina says:

    tahniah n trima ksih sudi berkongsi gan rakan2.
    mohon email saya tntg maklumat diats terutamanya tang penerangan kehendak semua item2 keecil yg dikehendaki dlm fail.tq byk2

  117. Siti Faridah Ayub says:

    Terima kasih atas perkongsian ilmu..boleh email kepada saya bahan2 untuk rujukan?..terima kasih

  118. shahrizad ismail says:

    Terima kasih atas perkongsian. Mohon emel kepada saya ye!

  119. norhasiah bt ahmad says:

    terima kasih cgu ….tolong email pada saya…

  120. emmy says:

    Maklumat yang sangat berguna. Mohon email bhn2 tersebut.Terima kasih atas perkongsian.

  121. norila says:

    Tq.tahniah krn sanggup kongsi ilmu.harap dpt emelkn kpd saya.

  122. Alhamdulillah.. baiknya cikgunas ni..semuga Allah akan sentiasa memberkati cikgu dan sfmly hingga ke jannah.tolong email kat saya ye..tq2

  123. Syam says:

    Alhamdualillah..perkongsian yg sangat bermanfaat. Harap dapat email bahan pd saya jg. Terima kasih.

  124. noraini ithnin says:

    Alhamdulillah, maklumat ini sangat berguna. bole tolong emailkan pada saya. tqvm.

  125. azlina says:

    Tqvm ats perkongsian bhn ini..minta diemelkan kpd saya..tq..

  126. Zailani bt Daud says:

    Alhamdulillah sangat berguna …..blh tolong email kpd saya……terima kasih atas perkongsian…..semuga diberkati Allah

  127. Suraya Seman says:

    sangat membantu.Terima kaih

  128. noraini says:

    terima kasih atas perkongsian ini..minta emailkn pada saya..semoga Allah membalas budi tuan..

  129. Liza jutis says:

    Tq cikgu. Mohon share ke email saya k.

  130. VMIN says:

    Terima kasih kerana berkongsi maklumat tentang cara menyediakan Profil PBPPP. Amat berguna sekali. Saya ingin memohon jasa baik cikgu agar dapat emailkan bahan di atas sebagai rujukan. tqvvm

  131. ROKIAH says:

    Terima kasih cikgu dan tahniah krn sanggup kongsi ilmu.Harap cikgu dapat emelkn kpd saya. terima kasih.

  132. yvonne says:

    Tq for sharing…pls email to me too…

  133. yvonne says:

    Tq for sharing…pls email to me…

  134. NORMADIAH BT SARIP says:

    Alhamdulillah..perkongsian yg sangat bermanfaat. Harap dapat email bahan pd saya jg. Terima kasih.

  135. ROZI BINTI ABDUL HADIS says:

    alahamdulillah.. terima kasih atas perkongsian…mohon jasa baik pihak tuan utk email bahan kepada saya juga…TQVM

  136. Lily Liaw says:

    Sangat membantu dan boleh dijadikan bahan rujukan. Tolong emailkan kepada saya. Terima kasih.

  137. SHAM says:

    Alhamdulillah…
    Perkongsian yang sangat berguna.
    Mohon mohon jasa baik pihak tuan utk email bahan kepada saya juga.
    Terima kasih,

  138. KOGILA NADASAN says:

    salam satu Malaysia. Terima Kasih cikgu. minta tolong emailkan kepada saya.terima kasih

  139. Zeti ismarini says:

    Tahniah…sangat membantu.tlg emailkn utk sy leh?..tima kash byk2

  140. C.shima says:

    Asslamualaikum w.b.t….
    bahan cikgu memang terbaik n amat membantu….
    mohon cikgu sudi emel kpd saya… tk

  141. madam aimy says:

    Sangat membantu dan boleh dijadikan bahan rujukan. Tolong emailkan kepada saya. email saya (aimy_vass@yahoo.com)

  142. liza says:

    assalam mohon tuan emelkan bahan…terima kasih..

  143. jantadali says:

    salam cikgu…harap cikgu dapat tolong email bahan2 ni kepada saya..terima kasih banyak

  144. Norkaspawati bt Kassim says:

    Tahniah…banyak membantu saya. Semga anda sejahtera selalu. Harap dapat emailkan kepada saya.

  145. khairi says:

    Asslamualaikum w.b.t….
    bahan cikgu amat membantu….
    mohon cikgu sudi emel kpd saya… tk

  146. SyarqawiFadeli says:

    Assalamualaikum tuan..terima kasih di atas perkongsian yg amat bermanfaat..mohon tuan dpt email bahan2 kpd saya..terima kasih

  147. MARLIANA BT MD REZALI says:

    Assalamualaikum..cikgu..terima kasih atas perkongsian bahan yang amat membantu ini. Mohon cikgu emailkan kepada saya.. jasa baik cikgu hanya Allah yang dapat membalasnya.

    • yusof wahab says:

      syukran…amat byk membantu..mohon jasa baik cikgu emelkan kepada saya, smg sm2 mendapat kerahmatan di ramadan mubarak ini…tq

  148. rozaini binti ramli says:

    terima kasih atas perkongsian..harap cikgu dapat emelkn kepada saya..tq

  149. lias says:

    Assalamualaikum..cikgu..terima kasih atas perkongsian bahan yang amat membantu ini. Mohon jasa baik cikgu mengemailkan kepada saya.. saya betul2 memerlukan rujukan ini..

  150. Fong Siew Yen says:

    Terima kasih atas perkongsian cikgu. Amat sangat membantu. ..Mohon cikgu emailkan kepada saya.

  151. husna says:

    Terima ksih atas pkongsian..boleh email kan pd sy..:-)

  152. WongBB says:

    terima ksih atas pkongsian..boleh email kan pd sy

  153. zubaidah says:

    salam…sangat membantu…mohon klu boleh diemailkan kepada saya.tq

  154. lyn says:

    Alhamdulillah,Perkongsian yang sangat membantu.Mohon mohon jasa baik tuan utk email bahan kepada saya juga,Terima kasih

  155. cikgusuraya says:

    Terima kasih. Perkongsian yang sangat bermanafaat. Harap cikgu dapat emel kepada saya.

  156. aisyah says:

    Harap dapat email pada saya juga 🙂

  157. Santha says:

    Mohon share.

  158. FIZA says:

    Terima kasih. Perkongsian yang sangat bermanfaat. Harap cikgu dapat emel kepada saya jgak. tqvm

  159. cikgunas says:

    Salam kepada pembaca blog cikgunas. Saya telah mengemaskini bahan dan isi untuk dimasukkan dalam fail Pelan Pembangunan Professionalisme Berterusan (PPPB). Tn/Pn boleh muaturun dari link yang saya berikan di atas atau terus dari akaun dropbox ini.

    Maaf jika ada kekurangan dalam emel saya sebelum ini. Perkongsian dari pembaca amatlah dihargai.

  160. zamzura says:

    Sangat bermanafaat…blh x berkon gsi d email saya

  161. zarida says:

    Asalamualaikum,terima kasih atas perkongsian,mohon jasa baik utk emailkan bahan.terima kasih

  162. aina adlina says:

    Thanks for sharing. Sgt sgt bgunaa utk mgemaskini n myusun mklmt dlm fail pppb. Mhn email kpd saya. Semoga Allah berkati cg d atas pkongsian ini.

  163. Puvanesan says:

    Thank you for sharing…

  164. masrah says:

    Sangat membantu . Mohon jasa baik emailkan kepada saya . ThNk youu

  165. Latipah binti Wahab says:

    Terima kasih kerana dapat berkongsi bahan yang sangat membantu ini. Nak minta jasa baik emelkan kepada saya. Terima kasih.

  166. cgusaufiah says:

    terbaik utk fail ppbp…mohon emailkan kpda saya… saufiahadenan@gmail.com . hanya Allah mampu membalas jasa baik

  167. khor ling shan says:

    Can you email me ? Tq

  168. aziz bin abas says:

    asslamualaikum, saya berbesar hati kalau sudi tuan sharekan kepada saya.

  169. KHAIRUNNISAK says:

    BOLEH TOLONG EMAIL KAT SAYA TAK DOKUMEN BERKAITAN PBB

  170. cikgunas says:

    Salam sejahtera kepada pembaca post ini. Kepada yang mohon emel, saya telah emel tetapi ada masalah security issue kepada yang menggunakan akaun gmail.com. Saya akan cuba lagi nanti.

    Tn/Pn juga boleh menggunakan link donwload untuk terus mendapatkan bahan bahan tersebut. Ia lebih mudah kepada anda dan saya. Boleh gunakan salah satu file sharing di bawah:

    DROPBOX atau 4SHARED

    Regards,
    cikgunas.net

    • pam says:

      Terima kasih kerana berkongsi maklumat tentang cara menyediakan Profil PBPPP. Amat berguna sekali. Saya ingin memohon jasa baik cikgu agar dapat emailkan bahan di atas sebagai rujukan. tqvvm

  171. Malligah says:

    Mohan share dalam email saya. tq.

  172. Info ini amat berguna, mohon perkongsian fail untuk rakan guru yang lain. terimakasih cikgu

  173. RAPI says:

    Alhamdulillah. T kasih atas kesudian berkongsi. Mohon email kpd sy juga.. Moga diberkati Allah set atas usaha2 INI..

  174. rudzi says:

    Alhamdulillah. T kasih atas kesudian berkongsi. Mohon email kpd sy juga.. Moga diberkati Allah usaha tuan ini atas manfaat yang diperoleh oleh orang lain juga

  175. siti maziah bt sheikh ismail says:

    maaf boleh tak emailkan kpd saya bagi memantapkan lagi profesen yg diceburi.moga diberkati allah

  176. raziah kaus says:

    maaf boleh tak tolong email pada saya…saya x dpt gambaran macam mana nk buat …hanya ALLAh sahaja yang bleh membalas jasa anda..terima kasih
    hail7978@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*